Η αθλητική διατροφή είναι ένας εξειδικευμένος τομέας διατροφής που εστιάζει στις μοναδικές διατροφικές ανάγκες των αθλητών και των ατόμων που ασχολούνται με την τακτική φυσική δραστηριότητα.

Οι πρωταρχικοί στόχοι της αθλητικής διατροφής είναι η υποστήριξη της αποκατάστασης και η βελτίωση της απόδοσης και της συνολικής ευεξίας.

Τα άτομα που αθλούνται έχουν αυξημένες απαιτήσεις για ορισμένα θρεπτικά συστατικά ανάλογα με τη συχνότητα, τη διάρκεια και την ένταση της άσκησης.

Ανεξάρτητα από το πρόγραμμα προπόνησης που ακολουθεί ένας αθλητής, η έλλειψη θρεπτικών συστατικών μπορεί να μειώσει σημαντικά την απόδοση και να οδηγήσει σε αρνητικές συνέπειες.

Η επίτευξη των στόχων φυσικής κατάστασης και απόδοσης ξεκινά με την αποτελεσματική θρέψη του σώματος.

Η έμπειρη αθλητική διατροφολόγος, είναι εδώ για να σας καθοδηγήσει σε ένα ταξίδι προς τη βέλτιστη αθλητική απόδοση, την αποκατάσταση και τη συνολική ευεξία.

Τί περιλαμβάνουν οι προσαρμοσμένες για τους αθλητές υπηρεσίες μας;

Εξατομικευμένα Πλάνα Διατροφής: Εξατομικευμένα προγράμματα γευμάτων που έχουν σχεδιαστεί κατάλληλα για το συγκεκριμένο άθλημα, το πρόγραμμα προπόνησης και τους στόχους απόδοσης.

Περιοδικές στρατηγικές διατροφής ανάλογα με τις διαφορετικές φάσεις του ημερολογίου προπόνησης και αγώνων.

Βελτίωση απόδοσης: Σωστή σύσταση θρεπτικών συστατικών για μεγιστοποίηση των επιπέδων ενέργειας και ενίσχυση της αντοχής κατά τη διάρκεια της προπόνησης και των αγώνων.

Διατροφικές στρατηγικές για την υποστήριξη της προπόνησης ενδυνάμωσης, της αύξησης των μυών και της ανάπτυξης δύναμης.

Βελτιστοποίηση ενυδάτωσης: Εξατομικευμένα πλάνα ενυδάτωσης για τη διατήρηση της βέλτιστης ισορροπίας υγρών κατά τη διάρκεια των προπονήσεων και των αγώνων.

Στρατηγικές για την πρόληψη της αφυδάτωσης και την προώθηση της ταχείας αποκατάστασης μετά την άσκηση.

Στρατηγικές ανάκαμψης: Προσαρμοσμένα πλάνα διατροφής για τη βελτιστοποίηση της αποκατάστασης μετά την προπόνηση και μετά τον αγώνα.

Γεύματα και σνακ πλούσια σε θρεπτικά συστατικά για μείωση του μυϊκού πόνου και ενίσχυση της συνολικής αποκατάστασης.

Συστάσεις συμπληρωμάτων διατροφής: Αξιολόγηση των αναγκών σε συμπληρώματα με βάση τις απαιτήσεις προπόνησης και τις διατροφικές προτιμήσεις. Συστάσεις για συμπληρώματα που μπορεί να βελτιώσουν την απόδοση.

Διαχείριση σύστασης σώματος: Υποστήριξη και καθοδήγηση για την επίτευξη και τη διατήρηση μιας υγιούς σύστασης σώματος που να ικανοποιεί τις απαιτήσεις του αθλήματος.

Στρατηγικές για τη βελτιστοποίηση της μυϊκής μάζας και την ελαχιστοποίηση του λιπώδους ιστού.

Γιατί να επιλέξετε τη διαιτολόγο;

  • Διαθέτει εξειδικευμένες γνώσεις στην αθλητική διατροφή καθώς είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Εφαρμοσμένη Διατροφή και Διαιτολογία με κατεύθυνση τη Διατροφή και Άσκηση
  • Ακολουθεί εξατομικευμένη προσέγγιση. Προσαρμόζει κατάλληλα πλάνα διατροφής που να αντιστοιχούν με τους μοναδικούς στόχους, τις προτιμήσεις και τον τρόπο ζωής του κάθε αθλητή και αθλούμενου.
  • Παρέχει καθοδήγηση και συστάσεις που βασίζονται σε πιο πρόσφατες επιστημονικές έρευνες.
  • Παρέχει συνεχής παρακολούθηση και προσαρμογές ώστε να διασφαλιστεί ότι το διατροφικό πρόγραμμα εξελίσσεται ανάλογα με τις ανάγκες και απαιτήσεις.

Είτε είστε επαγγελματίας αθλητής, είτε κάποιος που μόλις ξεκινά το ταξίδι φυσικής κατάστασης, η διαιτολόγος μας δεσμεύεται να σας βοηθήσει να φτάσετε στο μέγιστο της απόδοσής σας μέσω της βέλτιστης διατροφής.

Κάντε το πρώτο βήμα προς την ανύψωση της αθλητικής σας απόδοσης.

Προγραμματίστε το ραντεβού σας σήμερα και ελάτε να συνεργαστούμε για την ενίσχυση της αθλητικής σας απόδοσης με τη δύναμη της διατροφής.